vrijdag 28 april 2023

dag 132 zaterdag 15 april van Villar de Mazarife naar Hospital de Orbigo

We dachten een ontbijt te kunnen krijgen in de bar van onze herberg, maar er is alleen koffie. We gaan dus met een lege maag op pad. Paula loopt met ons mee, of liever gezegd achter ons aan. Ze loopt erg moeilijk als gevolg van spierpijn onder haar voet. De weg gaat door een landbouw gebied en is vlak en saai. Pas na 6 km is er een dorpje met een bar, waar we kunnen ontbijten. Paula huilt inmiddels van de kramp onder haar voet. Zij gaat uiteindelijk met een taxi verder.

Er staat nog steeds een harde wind, maar de zon schijnt en het is niet meer zo koud. Om ongeveer 13 uur lopen we Hospital de Orbigo binnen over een prachtige brug. We schrijven ons in bij albergue de San Michel en komen in een zeer kleurrijke herberg terecht. Alle wanden zijn bedekt met schilderijen. Er is een flinke keuken en een mooie tuin. We slapen op een zaal met 8 stapelbedden, waar we allebei een beneden bed hebben. Als we klaar zijn met ons gewone riedeltje van bed klaarleggen, douchen, enz,  gaan we op zoek naar een restaurant om te lunchen. We eten de plaatselijke specialiteit: Forelsoep. Veel brood in een rode bouillon met een groot stuk vis erop! De ober doet voor hoe je de vis het beste kunt ontgraten. Het is een hele maaltijd.

Buiten zien we Paula lopen. Ze vertelt dat de taxichauffeur haar regelrecht naar de farmacia heeft gebracht, toen hij hoorde wat er aan de hand was. Daar heeft ze een soort brace om haar voet gekregen en een smeerseltje. Ze oefent met haar sandalen aan of het nu beter gaat. Morgen wil ze eigenlijk de bus nemen naar Astorga, maar die rijdt niet op zondag.

Wij lopen nog naar een grote supermarkt om eten voor vanavond en morgen overdag. Er is een groep Italianen gekomen, die de keuken in beslag hebben genomen. We hangen wat rond in afwachting of de keuken vrij komt, maar gaan uiteindelijk ook maar wat voor onszelf klaarmaken en daar opeten, want buiten is het echt te koud.

Later wandelen we nog naar de mooie brug en drinken nog een wijntje bij een bar: 1 euro met gratis pincho. Waar leven die mensen van?

In onze albergue wordt wierook door het lucht-circulatie-systeem verspreid en er staat continue plong-plong muziek op. Gelukkig maar tot half 10, daarna nemen de snurkers het over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten