zaterdag 22 april 2023

dag 118 zaterdag 1 april van Azofra naar Grañon

Een koude westewind tegen! We trekken al onze warme kleding aan!

Voordat we Azofra verlaten, ontbijten we in de bar. Lysan heeft vrijwel direct pijn aan haar enkel. Aan het eind van de dag zit er een flinke bobbel.

We lopen vandaag met een grote groep pelgrims, vooral ook veel Spanjaarden. Het is de heilige week voor Pasen: Semana Santa en ze hebben vakantie!

We nemen een tweede ontbijt in het oude gedeelte van Cirueña, daarna lopen we door naar Santo Domingo de la Calzada. We slaan de kippenkerk met het bekende verhaal over. Er staat een rij toeristen en pelgrims voor de deur. Het is allemaal erg toeristisch geworden! Na een kopje koffie gaan we verder naar Grañon. Ergens in de berm ligt een pelgrim te slapen. Wanda maakt hem wakker om te kijken of het wel goed met hem gaat. De koude wind trekt aan en de laatste loodjes wegen wel heel erg zwaar!

Lysan heeft een kamer in een Hostal gereserveerd en het geld is al afgeschreven, maar op ons kloppen en roepen reageert niemand. De buitendeur is wel open, maar op de deuren, die in de hal uitkomen, zitten sloten met codes. Lysan belt naar het tel. nr. dat bij haar reservering staat, maar iemand zegt in het Spaans dat als ze goed haar e-mail leest ze wel zal begrijpen wat ze moet doen. Al lezen we het 3 x dan begrijpen we er nog niets van en we lopen wat doelloos om het huis heen. Dan komt er opeens een mevrouw uit de deur en blijken er ook nog 2 mannen binnen te zijn. 

In de hal staan 3 banken, die ingenomen worden door 3 (zwerf-)katten, een verwaarloosde moederkat en 2 jonkies. Er ligt kattenpoep op de grond en het stinkt behoorlijk. We moeten door drie deuren met codes en komen boven in een ruime kamer met ernaast een ruime badkamer. We douchen en wassen en bekijken de route voor morgen. Inmiddels is het nog harder gaan waaien en regent het ook een beetje.

Om half 7 gaan we op zoek naar iets te eten in het dorp. We komen in een primitieve bar, waar de TV knoerthard aanstaat. We worden weer warm van een hamburger en patat met lekkere rode wijn. Als we in bed liggen horen we dat het hard regent, maar we slapen goed in het kattencafé. (De poep was trouwens opgeruimd toen we terugkwamen, maar de geur bleef in de hal hangen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten