maandag 24 april 2023

Dag 124 vrijdag 7 april van Castrojeriz naar Fromista

 We hebben gisteren 5 euro extra betaald en dit keer krijgen we wel een echt ontbijt. Om 8 uur stappen we de deur uit. Ook deze nacht was de temperatuur rond het vriespunt, maar de wind is gaan liggen en als de zon boven de horizon komt, wordt het al snel warm.

 Vlak na Castrojeritz gaat het pad langdurig steil omhoog! Bovenaan is een picknickplek met prachtig uitzicht. Eenmaal boven lopen we een tijdje over een hoogvlakte, waarna het pad weer steil naar beneden gaat. Dit keer niet over rollende steentjes maar over bobbelig beton. Later komen er nog wat heuvels en dalen, maar niet meer zo lang en zo steil als die eerste.

In vrijwel ieder dorp is wel een bar, waar je wat kunt drinken en naar het toilet kunt gaan. Wel zijn er vandaag veel winkeltjes gesloten, vanwege Goede Vrijdag. In Boadilla del Camino, raken we elkaar kwijt. Zoals later blijkt zat Wanda te wachten bij het begin van het dorp en loopt Lysan haar voorbij zonder dat ze elkaar zien. Via onze mobieltjes vinden we elkaar terug en lopen verder langs het kanaal naar Fromista.

We hadden van te voren bedacht in welke herberg we wilden slapen, maar die blijkt vol. We komen terecht in Albergue Estrella. Erg basic. We hebben samen 1 stapelbed en Wanda gaat toch maar weer boven slapen, hoewel ze dat erg lastig vindt. Lysan ziet het al helemaal niet zitten: als ze al boven komt komt ze er niet meer uit!

Na wassen en douchen, lopen we een eindje het dorp in en ontdekken daar 'de mooiste Romaanse kerk van Spanje' We zoeken een restaurant en eten allebei -uit de wind en in de zon- een pizza met een glas wijn voor 9.50 pp .

Terug in onze 'hut' staat de verwarming nog aan en mag er van de baas geen raam open. Lysan doet 2 x opnieuw de raampjes in de badkamer open en de deur naar het slaapgedeelte. Om half 10 gaan de kachels eindelijk uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten