zondag 30 april 2023

dag 133 zondag 16 april van Hospital de Orbigo naar Astorga

Onze laatste echte wandeldag!

Om 06 uur staan de Italianen alweer op en gaan beneden in de grote hal verder met hun geklets! Om kwart voor 7 staan wij ook maar op en gaan ons aankleden en de rugzak inpakken. In de keuken maken we koffie en thee uit voorraad en eten onze yoghurtjes en wat fruit.

Om 8 uur vertrekken we. Het is onbewolkt en het wordt uiteindelijk zo'n 20 graden. Vandaag lopen we weer door een heel mooi gebied en de weg voert ons een paar keer flink omhoog tot 918 m., met prachtige vergezichten. Op de bergen in de verte zien we duidelijk sneeuw liggen. Aan de nog kale bomen hangen grote plukken IJslands mos. We horen de koekoek en hop en heel veel zangvogels, zoals elke dag!

Bovenop een vlak stukje berg staan wat bijzondere bouwsels en kun tegen een donatie eten en drinken pakken. Het ziet allemaal bijzonder kleurrijk en apart uit!

In Astorga gaan we eerst op zoek naar het station, omdat we morgen van Astorga naar Madrid willen met de trein. Er staat een modern apparaat, waar je dat op zou moeten kunnen regelen. Na heel veel vragen beantwoorden en gegevens invullen, blijkt bij de betaling dat e.a. niet is gelukt. Onze achterwacht Hylke komt te hulp. Hij ontdekt dat de trein die we wilden nemen vol is en er morgen geen andere trein gaat vanwege werkzaamheden. Vandaag vertrekt er wel een trein naar Leon en morgen kunnen we van Leon naar Madrid. Hylke regelt de trein naar Madrid en stuurt onze tickets per mail. Wij maken een korte wandeling door Astorga en gaan met de trein terug naar Leon. Na even zoeken vinden we onderdak bij de blauwe nonnen van Maria.

De albergue kost 8 pp en is een beetje basic, maar we hebben een ruime zaal samen met een Italiaans meisje. Op het plein voor de herberg eten we een hamburger en we drinken later nog een glas wijn of cognac bij een andere bar. 

Terug in de herberg is er nog veel lawaai van pratende mensen en er wordt veel heen en weer gelopen vooral door de vrijwilligers. Het raam moet ook weer dicht, maar wordt door Lysan weer even hard open gezet! Lysan slaapt slecht! Zere teen, veel lawaai, ligt niet lekker!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten