zondag 23 april 2023

dag 122 woensdag 5 april van Burgos naar Hornillos del Camino

Als we vertrekken is het -5 met een koude N.O-wind!

Na de laatste buitenwijken van Burgos komen we terecht tussen knooppunten van snelwegen, waar we overheen en onderdoor moeten. Het eerste dorpje is ongeveer 10 km verwijderd van Burgos. We drinken daar koffie, maar lopen nog even door naar Rabé voor de lunch. Rabé is een bijzonder dorp, met veel kleurige  muurschilderingen, die allemaal een Bijbeltekst als onderwerp hebben.

Na het dorp stijgen we langzaam omhoog, totdat we plotseling heel stijl naar beneden gaan. De zwarte piste over rollende steentjes!

We zien veel wilde blauwe druifjes en wilde, hele kleine krokussen.

In Hornillas heeft Wanda ons al aangemeld bij Albergue Meetpoint. We hebben een tweepers. kamer, douchen, doen de was, hangen alles in de ommuurde tuin en drinken thee en bouillon. We eten pas om 7 uur. Voor die tijd lopen we nog even een rondje door het dorp.

We zitten met 17 mensen aan tafel en de eigenares van het hostel heeft heerlijke paëlla met kip voor ons gekookt. Er is voldoende wijn en water en toe krijgen we yoghurt. Aan tafel is het een gekakel van jewelste. Vooral een Amerikaanse vrouw schreeuwt overal doorheen en lacht keihard. Na het eten gaan wij al gauw naar onze kamer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten